Δέσμευση Καραγιάννη για χρηματοδότηση της μελέτης του τρένου

treno

Την δέσμευση του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη ότι θα διατεθεί το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την μελέτη σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου, μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σχετικό ερώτημα και με αφορμή την πίστωση χρόνου που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης, έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

«Ο Υφυπουργός κ. Καραγιάννης μου είπε ότι τα λεφτά θα μπούνε, θα δοθούν τα επτάμισι εκατομμύρια για να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι από το περασμένο φθινόπωρο –εδώ και ένα χρόνο περίπου- έχει εγκριθεί από την Κοινότητα και μετά από αίτημα του ΟΣΕ το ποσό των επτάμισι εκατομμυρίων ώστε να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης σιδηροδρομικής μελέτης της Ηπείρου.

Από τότε τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης δεν κατάφεραν να διαθέσουν το υπόλοιπο 50% των χρημάτων ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης.

Τα χρονικά περιθώρια που έχουν απομείνει είναι περιορισμένα καθώς το 2023 ο μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» που χρηματοδοτεί την μελέτη ολοκληρώνεται και ως τότε η μελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώστε να μην επιστραφούν τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ