Δεσμεύσεις στους αστυνομικούς της Ηπείρου

astinomikoi oikonomou

Όλα τα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της περιοχής συζήτησαν με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου οι διοικήσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου.

Όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση το θέμα του βαθμολογίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται η ολοκλήρωσή του σύντομα.

Οι ενώσεις αστυνομικών έθεσαν την αδικία που συντελείται σε βάρος όσων υπηρετούν στην Ήπειρο καθώς δεν τους καταβάλλεται το επίδομα παραμεθορίου ενώ αναφέρθηκαν στις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, αλεξίσφαιρα, φακούς κλπ).

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί (μερικοί σε τελικό στάδιο των υπογραφών) για την προμήθεια υλικών και οχημάτων και μάλιστα το ύψος της δαπάνης θα είναι ισάξιο και μεγαλύτερο αυτού των Ολυμπιακών αγώνων.

Τέλος έγινε μια εκτενή συζήτηση για το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που αποσπώνται από τις Διευθύνσεις Ηπείρου προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, διαταράσσοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι ήδη ο αριθμός των αποσπασμένων από την Ήπειρο προς τον Έβρο έχει μειωθεί και ότι στόχος του Υπουργείου είναι μετά από τις προσλήψεις που «τρέχουν» να ελαχιστοποιηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ