Δεσμεύσεις για μεγάλα οδικά έργα στην ορεινή Άρτα

dedes arta

dedes arta

Τα νέα οδικά έργα που δρομολογούνται, κυρίως στον ορεινό όγκο της Άρτας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Δέδες επισκέφθηκε και αρκετά χωριά, κυρίως στο Δήμο Καραισκάκη και έκανε γνωστό ότι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας το 2017 θα είναι η κατασκευή του δρόμου Μεσόπυργος – Αυλάκι προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ.

Συμφωνία υπάρχει ακόμη μεταξύ του Υπουργού Υποδομών κυρίου Σπίρτζη της Υπουργού κυρίας Γεροβασίλη του βουλευτή κυρίου Τσίρκα του Γ. Γ. Υποδομών κυρίου Δέδε της Περιφέρειας και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη όπως στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2017 χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του δρόμου Καστανιάς – Τετρακώμου προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ολοκληρώσει μελέτες και για τους δύο δρόμους και ότι επίσης έχει χρηματοδοτήσει με 200.000 ευρώ τον οδικό άξονα Δημαριό – Κομπότι και με 200.000 ευρώ τον οδικό άξονα Άνω Καλεντίνη – Άγιος Χαράλαμπος Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο κ. Δέδες επισκέφτηκε την έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εργαζόμενους ! Στην επίσκεψη του στην Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας διαπίστωσε με τα κλιμάκια των υπηρεσιών που τον συνόδευαν την χρησιμότητα και αναγκαιότητα της κατασκευής του Οδικού άξονα Μεσοπύργου – Αυλακίου αλλά και την ανάγκη ολοκλήρωσης του Οδικού άξονα Αστροχωρίου – Μεγαλόχαρης – Μεσοπύργου.

Ζήτησε συνεργασία υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας και υποσχέθηκε με την ωριμότητα της μελέτης Μεγαλόχαρης – Μεσοπύργου το Υπουργείο Υποδομών θα εγκρίνει πίστωση ολοκλήρωσης του έργου Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος. Διαβεβαίωσε επίσης τον Δήμαρχο ότι σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματική πίστωση για να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του Οδικού δικτύου Μεσόπυργος – Αυλάκι θα μεριμνήσει το Υπουργείο Υποδομών !

Στην επιστροφή του επισκέφτηκε το Δημοτικό Κατάστημα Αστροχωρίου όπου και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εργαζόμενους.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ