Δεσμεύονται χώροι για Covid στο Πανεπιστημιακό

panepistimiako ioanninon

Στη δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών από κορωνοϊό προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στο ΦΕΚ.

Για την απόφαση αυτή ελήφθη υπόψιν το γεγονός ότι δεδομένων των βεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα, υφίσταται άμεσος κίνδυνος διάδοσης της πανδημίας και είναι επιτακτική η διάθεση νοσοκομειακών χώρων, εγκαταστάσεων και κλινών για την αντιμετώπιση της παρούσας έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας.

Έτσι αποφασίστηκε η δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών, για το χρονικό διάστημα έως τις 31.12.2020 στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικώς για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορωνοϊό, ανάλογα τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι τριτοβάθμια δομή υγείας στην Ήπειρο αποτελεί μόνο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Επίσης προβλέπεται ότι με απόφαση των Διοικητών των δομών καθορίζεται η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών που δεν πάσχουν από κορωνοϊό  σε άλλους χώρους νοσηλείας σε άλλες δημόσιες δομές.

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών, δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια-κλινικές, οι οποίες διαθέτουν σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους αντίστοιχα τμήματα για τη νοσηλευτική περίθαλψη των ασθενών, καθ’ υπέρβασιν του αριθμού όσων διατίθενται στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ