Δεν ξεκινούν μαθήματα στο Καναλάκι

sxoleio kanalaki

Η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά στο Καναλάκι. Η επισκευή των σχολείων μετά τους σεισμούς του Μαρτίου δεν έχει ολοκληρωθεί και έτσι η έναρξη αναβάλλεται.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου και το Γυμνάσιο θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΓΕΛ Καναλακίου και το ΕΠΑΛ την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ημέρες ολοκλήρωσης των εργασιών σε 1ο Δημοτικό Καναλακίου και ΕΠΑΛ Καναλακίου αντίστοιχα. 

Οι «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», είναι ο φορέας που έχει αναλάβει την διαδικασία επισκευής των σχολείων της πόλης μετά τον σεισμό της 21 Μαρτίου. Άμεσα η ΚΤΥΠ ΑΕ προχώρησε στον έλεγχο, την μελέτη, και την δημοπράτηση για το έργο επισκευής των σχολείων ύψους 155.000 €. Η ανάδειξη του εργολάβου ολοκληρώθηκε στην αρχή του καλοκαιριού.

Δυστυχώς γραφειοκρατικές διαδικασίες, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και το ενδιαφέρον που επέδειξε το Υπουργείο Υποδομών, οδήγησαν στο χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι εργασίες να ξεκινήσουν από την ΚΤΥΠ ΑΕ στις αρχές Αυγούστου.

Αποτέλεσμα είναι οι εργασίες να μην έχουν ολοκληρωθεί και η έναρξη της σχολικής χρονιάς να καθυστερήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ