Δεν θα πουληθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, ούτε «πακέτου» πελατών σε ανεξάρτητους προμηθευτές προκειμένου να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ. Αναφορικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων, που προβλέπεται στη συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ θα συνεχισθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης, δηλώνουν τη ριζική διαφωνία τους με την πώληση λιγνιτικών μονάδων και προσθέτουν: «Αν δε, προχωρήσει και η πώληση πακέτου πελατών της όπως όλα δείχνουν, τότε εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Ποια είναι η διαφορά με τη μικρή ΔΕΗ; ‘Αποψή μας είναι μη βιαστεί κανείς να πει ότι η διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλά υδροηλεκτρικά εργοστάσια, γιατί το πιθανότερο είναι και σε αυτό να διαψευσθεί». Σημειώνεται ότι η πώληση ομάδας πελατών της ΔΕΗ σε ανταγωνιστές αποτελεί πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ για το «άνοιγμα» της αγοράς.

Η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι οι μονάδες που συζητώνται προς πώληση (Μεγαλόπολη, Φλώρινα και η άδεια για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον ΑΗΣ Φλώρινας), αν συνυπολογισθούν και τα χαρακτηριστικά των ορυχείων, τότε υπερβαίνουν το όριο του 40 % του λιγνιτικού δυναμικού που καλείται να πωλήσει η ΔΕΗ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ