Δεν μας άγγιξε ο ιός του Δυτικού Νείλου…

Η Ήπειρος είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας που δεν έχει αγγίξει μέχρι τώρα ο ιός του Δυτικού Νείλου! Καθοριστικός παράγοντας φαίνεται ότι οι ψεκασμοί για τα κουνούπια που γίνονται οργανωμένα αλλά και έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου. Φέτος μάλιστα τα προγράμματα καταπολέμησης ήταν εκτενή και κάλυψαν όλες τις περιοχές όπου αποτελούν εστίες κουνουπιών. Την τελευταία βδομάδα καταγράφεται υποχώρηση των κρουσμάτων ωστόσο μέχρι τώρα έχουν χάσει την ζωή τους 41 άνθρωποι.

Την τελευταία βδομάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώθηκαν έξι κρούσματα της λοίμωξης.

Πλέον, ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται σε 90 δήμους σε όλη τη χώρα, έναντι 88 δήμων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί δήμοι όπου ο ιός του Δυτικού Νείλου «επελαύνει», αφήνοντας πίσω του ασθενείς και νεκρούς, βρίσκονται στην Αττική (ο ιός κυκλοφορεί σε 45 δήμους του λεκανοπεδίου).

Οι δύο νέες περιοχές του μολυσματικού χάρτη του ιού του Δυτικού Νείλου είναι το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων και ο δήμος Τυρνάβου στο νομό Λαρίσης.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ