Δεν εγκρίνει ο Σύνδεσμος την αποχώρηση της Άρτας

giannoylhsΟ Δήμος Αρταίων μπορεί να ήθελε, ο Σύνδεσμος Ύδρευσης όμως δεν ενέκρινε την αποχώρησή του. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία απουσίαζαν τα δύο μέλη που εκπροσωπούν το Δήμο Άρτας, άγνωστο για ποιο λόγο.

Η απουσία αυτή σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ούτε να θεωρηθεί τυχαία. Είναι απορίας άξιον όμως γιατί οι εκπρόσωποι δεν ήταν εκεί ώστε να υπερασπιστούν την απόφαση που είχαν λάβει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Γιαννούλης, αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Συνδέσμου ενώ χαρακτήρισε αναληθή τα επιχείρημα του Δήμου Αρταίων για την απόφαση της αποχώρησης.

Ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι ενώ καταβάλλει εισφορά 1% επί των τακτικών εσόδων ο Σύνδεσμος δεν παρέχει υπηρεσίες και η ΔΕΥΑΑ η οποία ασκεί τις αρμοδιότητες ύδρευσης του Δήμου συντηρεί το δίκτυο του Συνδέσμου.

Ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος είναι αυτός που συντηρεί το δίκτυο και παρέθεσε πλήθος στοιχείων για να το τεκμηριώσει.

«Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Πεδινών κι Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας ουδέποτε ζήτησε ή επέτρεψε τη συντήρηση του Κεντρικού δικτύου του από τη ΔΕΥΑΑ όπως ο Δήμος Αρταίων ισχυρίστηκε στο δημοτικό του συμβούλιο.

Η ΔΕΥΑΑ και η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά, όπως άλλωστε και κάθε Υπηρεσία ύδρευσης Δήμου, συντηρούν το δικό τους εσωτερικό δίκτυο, έκαστος στο Δήμο του, όπως οφείλουν», τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιαννούλης η απόφαση περί διάλυσης του Συνδέσμου, με την οποία ισοδυναμεί και η απόφαση περί αποχώρησης ενός εκ των δύο μόνο Δήμων που μετέχουν σε Σύνδεσμο, δεν είναι νόμιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ