Δεν έφταιξε το στάδιο αλλά ο ΣΕΓΑΣ!

elina_tzengko

Αδιάβαστη βρέθηκε η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα καθώς στην πρώτη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και άλλους παράγοντες χρέωσε την απώλεια του παγκόσμιου ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο –ακοντισμός- στο γεγονός ότι το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων δεν είχε…. πιστοποίηση!

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει και της το θύμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας σε εκτενή δήλωσή του σημειώνει ότι το παγκόσμιο ρεκόρ της νεαρής αθλήτριας δεν κατακυρώθηκε εξαιτίας μη συνεννόησης του ΣΕΓΑΣ με τον ΕΣΚΑΝ προκειμένου η Ελίνα Τζένγκο να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τους διεθνείς κανονισμούς.

Εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Κολόκας από τις δηλώσεις της νέας προέδρου του ΣΕΓΑΣ τονίζει ότι «την ενημερώνω πως η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ σε αγαστή συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου προέβει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη πιστοποίηση του τομέα ρίψης ακοντίου του Σταδίου «Οι Ζωσιμάδες» και να καλυφθεί έτσι το κενό που υπάρχει αναφορικά με την έλλειψη πιστοποίησης στα περισσότερα στάδια της χώρας μας. Μάλιστα, η πιστοποίηση αυτή έγινε με τον καλύτερο και πλέον επίσημο τρόπο, και έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της ΙΑΑF. Υπενθυμίζω επίσης στην κα. πρόεδρο πως η διοργάνωση του Αυγούστου στα Ιωάννινα πήρε τα εύσημα σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κυρίως απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των ανθρώπων του στίβου, αθλητών, προπονητών, κριτών και συνοδών, για την άρτια διοργάνωση των αγώνων, μια διοργάνωση που ακόμη και από τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες των τελευταίων ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ