Δεν δίνουν κτίριο του Γυμνασίου για να φιλοξενηθούν νήπια

APAIDIKOI ST

APAIDIKOI ST

Εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Ιωαννιτών μένουν εκατοντάδες βρέφη και νήπια, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη των κατάλληλων κτιριακών υποδομών.

Το πρόβλημα παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των παιδιών που μένουν τελικά στα σπίτια τους είναι πολύ μεγάλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται με βάση και τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.

Το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ανατολή καθώς μετά τα αποτελέσματα για την φιλοξενία παιδιών μέσω ΕΣΠΑ, έμειναν ελάχιστες θέσεις για τα υπόλοιπα.

Ο ΟΚΠΑΠΑ βρήκε λύση, η οποία σκοντάφτει στην άρνηση ενός άλλου εκπαιδευτικού φορέα. Της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο Οργανισμός του Δήμου θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει χώρους του Γυμνασίου Ανατολής οι οποίοι είναι κατάλληλοι για μια τέτοια δομή. Όμως την παραχώρησή του αρνείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για λόγους άγνωστους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φιλοξενηθούν τα νήπια και να μείνουν εκτός παιδικών.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ