Δεν δίνει την πλατεία ο Δήμος για το γλέντι του ΕΚΙ

eki plateia

eki plateia

Δύο ημέρες πριν το προγραμματισμένο γλέντι του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Ιωαννιτών κοινοποίησε την απάντησή του στο αίτημα παραχώρησης που είχε υποβληθεί από τις 28 Ιουλίου!!! Και η απάντηση είναι αρνητική…

Για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος δεν επιτρέπει στο Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία να οργανώσουν το γλέντι αλληλεγγύης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΕΚΙ.

Χωρίς καμία δικαιολογία, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή «αφήνει στον αέρα» τις προετοιμασίες μηνών που κάνουν τα σωματεία για την πραγματοποίηση του γλεντιού τους.

Στην ανακοίνωση μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

Η απόφαση δεν στηρίζεται στις περυσινές δικαιολογίες για μη παραχώρηση της πλατείας ανεξαρτήτως ιδιότητας και φορέα, αφού ακόμα και σήμερα στον χώρο υπάρχει περίπτερο εταιρίας που πουλά εισιτήρια για συναυλίες, ενώ ο χώρος έχει διατεθεί στην Ένωση Ξενοδόχων, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μέχρι και σε ιδιωτικά ΙΕΚ.

Η πλατεία χρησιμοποιείται για να διαφημίζονται ως χορηγοί οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, οι βιομηχανίες κοτόπουλου και εμφιάλωσης νερών, όλοι αυτοί δηλαδή που κρατούν τον πλούτο των εργατών.

Η απόφαση μπορεί μόνο να στηριχθεί στην γνήσια, ταξική απέχθεια της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στους εργάτες της πόλης και κυρίως απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης των σωματείων με στόχο την αλληλεγγύη ενάντια στους εκμεταλλευτές. Δικαιολογείται πλήρως από τη συνεπή στήριξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής το οποίο ενοχλείται από τη δράση του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων.

Η Δημοτική Αρχή που πουλάει πανάκριβα τον πολιτισμό με εισιτήρια των 23€ (όσο δηλαδή ένα μεροκάματο), που κόβει το νερό στα σπίτια των απλήρωτων εργατών και των ανέργων, που φορτώνει με ανταποδοτικά τέλη τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν θα μπορούσε να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση στους εκπροσώπους των εργατών της πόλης, δηλαδή στο Εργατικό Κέντρο και στα σωματεία του.

Εκπροσωπώντας την Εργατική Τάξη της πόλης ενημερώνουμε τη Δημοτική Αρχή ότι η πλατεία της πόλης ανήκει στους εργάτες, και οι εργάτες την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ θα συμμετέχουν μαζικά στο γλέντι τους για τεταρτη συνεχόμενη χρονιά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ