Δεν δίνει τα αποθεματικά του ο Δήμος Ιωαννιτών

ds geniki

ds geniki

Σταθερός στη θέση του, να μην μεταφέρει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα Ελλάδος, μένει ο Δήμος Ιωαννιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε το ψήφισμα που είχε εκδώσει πριν από δυόμισι χρόνια, όταν είχε ανακύψει και πάλι ίδιο ζήτημα με την προσθήκη αυτή την φορά να κινηθεί η ΚΕΔΕ δικαστικά καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικό το νόμο.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας το Δημοτικό Συμβούλιο είχε διατυπώσει τις απόψεις του πολύ τεκμηριωμένα και με σαφή επιχειρηματολογία και το 2015.

«Το οικονομικό περιβάλλον του 2015 είναι εντελώς διαφορετικό από το σημερινό και τέτοιες μονομερείς αποφάσεις δημιουργούν κακό κλίμα στην αγορά», σημείωσε αρχικά ο Δήμαρχος ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία, με ευθύνη της κυβέρνησης, μιας σοβαρής συζήτησης για την αυτοτέλεια των οικονομικών της αυτοδιοίκησης.

«Ακόμα και τώρα που έχει ανοίξει η συζήτηση για την αλλαγή του Καλλικράτη για το κομμάτι της οικονομικής αυτοτέλειας δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Εμείς ζητάμε να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για τη συνολική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν αγγίζει αυτό το θέμα», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είναι αντίθετη σε μονομερείς αποφάσεις ενώ παράλληλα θύμισε πως οι Δήμοι έχουν δει τους πόρους τους να μειώνονται κατά 60% τα τελευταία χρόνια κατορθώνοντας όμως να κρατούν όρθια την κοινωνία.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα και τις υποχρεώσεις του Δήμου.

Όπως είπε στις 30/9/2017 ο Δήμος Ιωαννιτών είχε στους λογαριασμούς του τα εξής ποσά:
-3 εκατ. ευρώ «κλειστά» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
– 19 εκατ ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που επέτρεπε έως σήμερα την άνεση στο Δήμο Ιωαννιτών να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ