Δεν μπορεί….Κάνουν πλάκα!

EGGRAFOΣτο πρώτο θέμα του Epiruspost.gr διαπιστώνετε το πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, οι οποίοι τώρα μένουν χωρίς φάρμακα. Κι αυτό γιατί Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία δεν έχουν ούτε υπολογιστές, ούτε ευρυζωνικές συνδέσεις.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που συναντάται σε πολλά σημεία της Ηπείρου, ακόμη και σε τουριστικά!

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση των αρμοδίων το επόμενο διάστημα και ειδικότερα των Νοσοκομείων που έχουν στην ευθύνη τους την λειτουργία των μονάδων αυτών αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων της περιοχής.

Εκεί πάντως όπου υπήρξε αντίδραση, η απάντηση αφήνει τους πάντες άναυδους.

Χαρακτηριστικό το έγγραφο της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου προς τις μονάδες υγείας της Λήμνου.

Τι ζητάει;

Ζητάει λοιπόν από τον αγροτικό γιατρό εκεί που δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ να συνταγογραφεί χειρόγραφα. Στην συνέχεια να πηγαίνει στο αντίστοιχο περιφερειακό ιατρείο και να τις συνταγογραφεί ηλεκτρονικά. Μετά να τις καταθέσει στη Γραμματεία του Συμβουλίου Διοίκησης και κατόπιν με κούριερ θα διανέμονται στους δικαιούχους.

Κι αυτό ωσότου ολοκληρωθεί η σύνδεση των χωριών με το ίντερνετ….

Αν δεν το δει κάποιος με τα μάτια του δεν μπορεί να το πιστέψει. Αλλά το έγγραφο είναι εδώ. Μάλλον οι γιατροί θα εκτελούν και το ρόλο του ταχυδρόμου στα χωριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ