Δεν αρκεί το καταφύγιο για τα αδέσποτα

SKYLIAΑντιμέτωπος με το μείζον πρόβλημα των αδέσποτων βρίσκεται ο Δήμος Πρέβεζας καθώς διαπιστώνει ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε και οι ενέργειες που έγιναν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο στην περιοχή Λάκκοι – Νεοχωρίου, με τα πολλά αδέσποτα που φιλοξενούνται εκεί, δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Τα σκυλιά συνεχώς πολλαπλασιάζονται, με “φιλόζωους” να εγκαταλείπουν και νέα κουτάβια τα οποία μεγαλώνουν- και μαζί τους και ο φαύλος κύκλος.

Οι εθελοντές από την παρέμβαση για τα ζώα προσπαθούν καθημερινά άλλωστε αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτά σκυλιά θα «αλώνιζαν» την πόλη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της τοπικής δημοτικής κοινότητας Πρέβεζας σε μια προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί μια ουσιαστική και πολιτισμένη λύση.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα θα γίνει επαφή με τους γειτονικούς Δήμους έτσι ώστε να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα από κοινού αντιμετώπισης των αδέσποτων σκύλων και θα υπάρξει επικοινωνία με τα κατά τόπους ζωοφιλικά σωματεία, προκειμένου να εξεταστεί η δημιουργία ενός νέου πιο οργανωμένου κυνοκομείου που να εξυπηρετεί όλους τους Δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ