Δεν απαγορεύεται το κυνήγι αλλά…οι μετακινήσεις!!

kinigoskila

Πλήθος μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων δέχθηκε το Epiruspost με αφορμή το σχόλιο για συνέχιση του κυνηγιού σε αρκετές, όπως φαίνεται, περιοχές της Ηπείρου.

Η ουσία όλων αυτών είναι πως και στην περίπτωση αυτή οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται ορισμένες φορές βιαστικά και στο πόδι με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα…

Το σημαντικότερο λοιπόν, σύμφωνα με ανθρώπους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, είναι πως η Ρυθμιστική για το κυνήγι δεν έχει ανασταλεί οπότε τυπικά δεν απαγορεύεται το κυνήγι αλλά η μετακίνηση για κυνήγι!!!

Οι θηροφύλακες, που στην Περιφέρεια της Ηπείρου εξακολουθούν να λειτουργούν, αν εντοπίσουν παρέα κυνηγών θα κάνουν όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν κανενός είδους πρόστιμο ή να κινήσουν άλλοι διαδικασία αν κυνηγούν μέσα στο νόμιμο πλαίσιο.

Η αστυνομία από την άλλη είναι αυτή που επιβαρύνεται με τον έλεγχο των μετακινήσεων… Και οι μετακινήσεις για κυνήγι απαγορεύονται!

Με άλλα λόγια..

Η απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού, για όπου δεν απαιτείται μετακίνηση, εναπόκειται στην καλή πρόθεση του ίδιου του κυνηγού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ