Δεκαοκτώ πορτρέτα κοσμούν το Δημαρχείο Ζαγορίου!

portreta zagori

Με πρωτοβουλία και μέριμνα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Ιωάννη Τσαπάρη τοποθετήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου στους Ασπραγγέλους τα πορτρέτα δεκαοκτώ προσωπικοτήτων του Ζαγοριού.

Επιλέχθηκαν Ζαγορίσιοι που διακρίθηκαν για τη λογιοσύνη τους, για τις ευεργεσίες τους, για την ενασχόληση τους με τα γράμματα, τις επιστήμες και το εμπόριο.

Πρόκειται για τους Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο από το Πάπιγκο, Μεθόδιο Ανθρακίτη από την Καμνιά (Ανθρακίτη), Λέανδρο Βρανούση από το Γρεβενίτι, Βράνο Βουζάνη από το Γρεβενίτι, Γεώργιο Γεννάδιο από τα Δολιανά, Κωνσταντίνο Γκωλέτση από τους Ασπραγγέλους, Νεόφυτο Δούκα από τα Άνω Πεδινά, Νικόλαο Ζωίδη από τη Δόλιανη, Ιωαννούτσο (Νούτσο) Καραμεσίνη από το Καπέσοβο, Κωνσταντίνο Λαζαρίδη από το Κουκούλι, Ιωάννη Λαμπρίδη από τα Άνω Πεδινά, Παύλο Πασχάλη από το Καπέσοβο, Γεώργιο και Μάνθο (Αδελφούς Ριζάρη) από το Μονοδένδρι, Ιωάννη Σαραλή από την Αρίστη, Σίμωνα Σίνα από το Σκαμνέλι, Ευστάθιο Σκάρπα από το Γρεβενίτι και Αναστάσιο Τσούφλη από το Τσεπέλοβο.

Τα πορτρέτα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος και χαράκτης κ. Γεώργιος Τζούμπας αποδίδοντας με εξαιρετικό τρόπο τις προσωπογραφίες από φωτογραφίες, παλιούς πίνακες, γκραβούρες και τοιχογραφίες.

Το κόστος της δημιουργίας των πορτρέτων, της τοποθέτησής τους σε καλαίσθητες κορνίζες και του σχετικού υπομνηματισμού ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Ο Δήμος Ζαγορίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στη Ριζάρειο Εκκλησιασική Σχολή για τη σημαντική αυτή δωρεά, ενώ ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την άψογη συνεργασία τον κ. Κωνσταντίνο Λιούμα, Πρόεδρο της Ριζαρείου, τον κ. Σταμάτη Μωραΐτη, Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος, την κ. Έφη Γέπη, Διευθύντρια της Ριζαρείου Χειροτεχνικής Σχολής Μονοδενδρίου και τον κ. Τάκη Αναγνωστόπουλο επιμελητή εκθέσεων του Ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ