Δεκάδες γερανοί στα Γιάννινα!

geranoi giannena

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης με δεκάδες γερανούς να πετούν στον ουρανό της περιοχής και να κάνουν στάση στο μακρινό τους ταξίδι!

Αυτή την περίοδο οι γερανοί μεταναστεύουν από τις νότιες περιοχές διαχείμασης τους προς τις βορειότερες περιοχές αναπαραγωγής. Παρ’ όλο που η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε έναν από τους μεταναστευτικούς διαδρόμους του είδους, ελάχιστες φορές το είδος σταθμεύει.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου «Παρακολούθηση ειδών ορνιθοπανίδας στην περιοχή ευθύνης του ΦΔΛΠΙ» επιβεβαιώθηκε ότι η προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας περιστασιακά αποτελεί σταθμό ανεφοδιασμού για το είδος.

Φέτος, στα πλαίσια του έργου έχει καταμετρηθεί έως σήμερα από το συνεργάτη του ΦΔΛΠΙ Νίκο Μπούκα, ο αριθμός-ρεκόρ των 92 μεταναστευτικών γερανών, από τους οποίους μάλιστα, 35 άτομα τρέφονται στις καλλιέργειες και στις πλημμυρισμένες εκτάσεις της πρώην λίμνης Λαψίστας, γεγονός που καταδεικνύει την σημασία της περιοχής για την ορνιθοπανίδα.

Μπορείτε να δείτε και εντυπωσιακά βίντεο που κατέγραψε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ