Δέκα νέα κρούσματα, ένας ακόμη νεκρός

Στα 10 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 156. 

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2270

Διασωληνωμένοι παραμένουν 24 άνθρωποι.

Παράλληλα, 90 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στις δηλώσεις αξιωματούχων του ΠΟΥ ότι ο ιός δεν θα φύγει, σχολίασε ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις το πότε θα φύγει ο ιός, όπως και το εύρος των προβλημάτων που δημιουργεί, άρα υπάρχει ανάγκη να τον περιορίσουμε.

Το ότι τον αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε, ίσως να μείνει και μετά την ανακάλυψη ενός εμβολίου, όπως έγινε με την ιλαρά και με τους ιούς της γρίπης,κανείς λοιπόν δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα γίνει ένας ενδημικός ιός, δηλαδή να υπάρχει ανάμεσά μας χωρίς να φτάνει ποτέ στο μηδέν, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Η αναφορά του ΠΟΥ έγινε για την εμφάνιση ψευδών ειδήσεων ότι τελειώσαμε, το φαινόμενο μαζικών συναθροίσεων (αποτέλεσμα της διασποράς ψευδών ειδήσεων) και την εμφάνισης αύξησης των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε παραδείγματα επανελέγχων στο Γιουχάν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ινδία κλπ

Για την ανάγκη επαγρύπνησης έκανε λόγω ο κ. Τσιόδρας και ανακοίνωσε ότι διεξάγονται τέσσερις σχετικές μελέτες στη χώρα μας ώστε με τα στοιχεία που θα καταγράψουν να βοηθήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ