Δέκα μήνες περιμένουν την καταγραφή των ζημιών στα σπίτια τους!

kentrika tzoumerka zimies se spitia

Ήταν χειμώνας και έφτασε ο επόμενος χειμώνας… Οι κάτοικοι ωστόσο στους Μελισσουργούς και τα Θεοδώριανα που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές στα σπίτια τους από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου περιμένουν ακόμη τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών για να κάνουν την καταγραφή των ζημιών!

Ναι… Δέκα μήνες μετά από το βράδυ που ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και αφήνοντας σπίτια χωρίς στέγες το κράτος δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Φωνή βοώντος οι διαμαρτυρίες και τα υπομνήματα από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο αντιπεριφερειάρχης  Άρτας Βασίλης Ψαθάς κατάφερε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της υπηρεσίας που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη (πρώην ΤΑΣ Κοζάνης) όταν είχαν μεταβεί στην περιοχή του Φαναρίου για την καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς με καθυστέρηση και κει πολλών μηνών!

Απηύθυνε έκκληση να μεταβούν τα κλιμάκια και για την καταγραφή των ζημιών στα δύο χωριά όμως η απάντηση ήταν ότι θα πρέπει να τους δοθεί εντολή από το γραφείο του Υπουργού!!!

Το γραφείο του Υπουργού Υποδομών προφανώς έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και δεν απομένει χρόνος να ασχοληθεί με λίγους κατοίκους στα χωριά των Τζουμέρκων που περιμένουν δέκα μήνες για τις πενιχρές αποζημιώσεις!

Επειδή όμως έφτασε ο επόμενος χειμώνας καλό θα είναι η εντολή να μην καθυστερήσει άλλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ