Δείγματα γραφής από την Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έδωσε δείγματα γραφής για μία ακόμη φορά. Έχει δώσει άλλωστε εξετάσεις και πήρε άριστα σε δυσκολότερες καταστάσεις απ’ αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Οι άνθρωποί της, από τον Προϊστάμενο Δημήτρη Μαυρογιώργο, τους υπαλλήλους στα γραφεία και πολύ περισσότερο τους χειριστές στα αποχιονιστικά και τις αλατιέρες, εργάστηκαν σε ρυθμούς πέραν των αντοχών τους.

Δεν υπήρξε τηλεφώνημα που έμεινε αναπάντητο, δεν υπήρξε έκτακτο συμβάν που δεν εξυπηρετήθηκε, δεν υπήρξε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης, από αυτές που δεν χρειάζεται πάντα να προβάλλονται που δεν είχαν την λύση τους.

Και βέβαια έγινε μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό συντομότερα τα προβλήματα στο σύνολο της Ηπείρου…

Γιατί αν στην πόλη των Ιωαννίνων το χιόνι έφτασε στα δέκα εκατοστά υπήρχαν χωριά στην ορεινή Ήπειρο όπου ξεπερνά το μισό μέτρο.

Και οι κάτοικοι αυτών έχουν την ίδια –ίσως και μεγαλύτερη ανάγκη- εξυπηρέτησης και μετακίνησης με όσους ζουν στο λεκανοπέδιο.

Τις λέξεις «αποκλεισμένα χωριά» εδώ και μερικά χρόνια της έχουμε βγάλει από την τοπική ειδησεογραφία.

Όμως δεν είναι μακρινή η εποχή όπου μετρούσαμε επί μέρες τα αποκλεισμένα χωριά και τους αποκλεισμένους δρόμους…

Στην Ήπειρο κανένας κεντρικός δρόμος δεν έκλεισε… Η Πολιτική Προστασία συνέδραμε τους όλους τους Δήμους αλλά και την Εγνατία Οδό όταν εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν… Η Περιφέρεια κράτησε ανοιχτό ακόμη και το κεντρικό δίκτυο της πόλης των Ιωαννίνων!

Για την ιστορία αναφέρεται ότι στις πρώτες μέρες του Γενάρη έπεσε στην περιοχή μας όσο αλάτι είχε χρησιμοποιηθεί πέρυσι στο σύνολο του έτους…

Ίσως όλα αυτά να μην αρκούν για όσους κάνουν κριτική από την ζεστασιά των γραφείων και με την ευκολία των κοινωνικών δικτύων… Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν οι πολίτες… Αυτοί κρίνουν και τους μεν και τους δε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ