Δέχθηκε τις σφαίρες των τρομοκρατών.. 12 χρόνια περιμένει την αποζημίωση του κράτους!

asinomikos agia paraskeu

Το 2009 η Σοφία Ψυχογιού, δόκιμη ειδική φρουρός δέχθηκε τρεις σφαίρες από καλάσνικοφ. Ήταν το βράδυ που έγινε η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Σήμερα η αστυνομικός υπηρετεί στα Γιάννινα και ακόμη περιμένει δικαίωση από το ελληνικό κράτος. Δύο δικαστήρια, δύο αποφάσεις για την αποζημίωση, όμως το κράτος την αρνείται προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.

Η νεαρή ειδική φρουρός το 2009 και μετά τον βαρύ τραυματισμό μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου χειρουργήθηκε και στη συνέχεια διασωληνώθηκε.

Σύσσωμος  ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει την άνανδρη αυτή τρομοκρατική επίθεση,  με πρώτο τον τότε  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες αστυνομικοί, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε εδώ παρόντες, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική».

     Σήμερα η αστυνομικός υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. Όλο αυτό το διάστημα έχει υποστεί τεράστια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, έπειτα από απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις, με το δεξί της χέρι να έχει καταστεί μόνιμα πια μη λειτουργικό και με μόνιμο πρόβλημα στον πνεύμονα, όπως και με τα ψυχικά της τραύματα ανεπούλωτα, όχι μόνο δε βρήκε αρωγό την Πολιτεία στον αγώνα της για να απονεμηθούν οι ευθύνες για ό,τι υπέστη σε όποιον ευθύνεται, αλλά αντίθετα, τη βρήκε και συνεχίζει να τη βρίσκει απέναντί της.

Η ίδια, μάλιστα χαρακτηριστικά δηλώνει «συνεχίζω να παλεύω τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού αν και δικαιωμένη δυο φορές από τα Ελληνικά Δικαστήρια, ύστερα από 12 χρόνια, μου αρνούνται τη δικαίωση αυτή».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων κάνει την δική της παρέμβαση και απευθύνεται εγγράφως στον Υπουργό.

Στην επιστολή μεταφέρει «την δικαιολογημένη αγανάκτηση και πικρία όλων των αστυνομικών για την αντιμετώπιση την οποία τυγχάνουν από την επίσημη πολιτεία αυτοί οι οποίοι καλούνται να προστατεύσουν την κοινωνία, αυτοί οι οποίοι πρώτοι έρχονται αντιμέτωποι με ασύμμετρες απειλές και σκληρούς εγκληματίες, προσθέτοντας συνεχώς νέα θύματα στο βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή σας για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Θωρακίστε τον αστυνομικό για να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ