Δασικοί χάρτες.. Προχειρότητα ή μήπως εσκεμμένη πολιτική κίνηση;

dasikoi zagori

dasikoi zagori

Γράφει: Στέφανος Χρηστογούλας

Φίλοι αναγνώστες, η κυβέρνηση «Πρώτη Φορά Αριστερά» μας έχει δείξει ότι πολλές φορές πραγματοποίησε κινήσεις αιφνίδιες που έφεραν σε δύσκολη θέση κυρίως εμάς τους πολίτες!!!

Έτσι με την κίνηση αυτή των τελευταίων ημερών, παρά τις εκκλήσεις ανώτερων προσώπων & υπηρεσιών (δήμοι, περιφέρειες κλπ) να μην αναρτηθούν Δασικοί Χάρτες, έφερε ένα αλαλούμ μεταξύ μας. Με χρήση – λένε – αεροφωτογραφιών , χαρακτηρίστηκαν αμιγώς δάση (άρα … κρατική γη) αγροτεμάχια που για διαφόρους λόγους έπαψαν να καλλιεργούνται η να βοσκούνται.

Ποιος τολμά να αποκλείσει την σκέψη ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» δεν έπραξε έτσι, ώστε να δημιουργήσει μια ανακατωσούρα με την οποία θα δει εισροή χιλιάδων ευρώ στα ταμεία των υπουργείων που «εμπλέκονται» στους δασικούς χάρτες;;; Ήδη ακούμε ότι για να γίνουν διορθώσεις πρέπει να «βρεθούν» χαρτιά ιδιοκτησιακού καθεστώτος, να κινηθούν δικηγόροι, μηχανικοί , συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι, μάρτυρες, να κατατεθούν αιτήσεις, να αγορασθούν παράβολα, να γίνουν συμβόλαια κλπ κλπ όλα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να διορθωθούν οι όποιες αδικίες!!

Στην Ήπειρο , πολλοί είναι εκείνοι που θίγονται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών , κυρίως λόγω της απροθυμίας των , μετά τον πόλεμο και μετά από το κάψιμο (όπου…) αρχείων και υποθηκοφυλακείων, να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν εκ νέου έγγραφα ιδιοκτησίας γης, έγγραφα κληρονομούμενης και κληροδοτημένης γης.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από πέρυσι που ο έντυπος τύπος όλης της χώρας έγραφε με πηχιαίους τίτλους ότι οι Έλληνες λόγω φορολογίας σπεύδουν να «αποποιηθούν κληρονομιές» . Και σε αυτές δεν ήταν μόνο κληρονομούμενα κτήρια, ήταν και γη. Για αυτό πιστεύω και – δεν μου το βγάζεται από το μυαλό – ότι οι Δασικοί Χάρτες είναι ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ κίνηση της κυβέρνησης, θέλοντας να πει στους πολίτες, ….αφού αποποιήστε την κληρονομημένη γη , θα την κάνω δική μου χωρίς να σας δώσω Ευρώ τσακιστό!!!

Με τον φόβο της επικείμενης απώλειας των δικαιωμάτων χρήσης, δικής των γης και αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος από αυτούς …στο κράτος, ένα ίσως καλό από αυτό να είναι ότι θα διευθετηθούν κάποιες κληρονομιές . Το ελληνικό ρητό «η γης δεν χάνει ΠΟΤΕ» θίγεται με τους Δασικούς Χάρτες.

…. Και με τους πολίτες να διαπιστώνουν με τον χειρότερο τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση θα τα «πάρει όλα» σαν αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς όμως αναγκαστική αποζημίωση των ιδιοκτητών( σκεφτείτε το …με ΠΡΟΣΟΧΗ!!!)

Τρεχάτε χωριανοί….. σας παίρνει το κράτος την γη!!!

Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο! ΔΕΝ είχαν όλοι οι ιδιοκτήτες κατατεθειμένους τίτλους ιδιοκτησίας στα υποθηκοφυλακεία!!! Τόσο σε περιοχές που δεν κάηκαν όσο και σε αυτές που είχαν αυτή την ατυχία.
Να λοιπόν που σας «ανοίγεται» η ευκαιρία να δηλωθούν και τα αδήλωτα με το όποιο κόστος – όφελος – στα κρατικά ταμεία!!

Χρηστογούλας Στέφανος
Βραδέτο Ζαγοριού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ