ΔΑΠ: Όταν οι πολλοί απαξιώνονται….Και παρέμβαση από το κέντρο!

dapΠραξιωνιστές και φοιτητοπατέρες αποκαλεί η ΔΑΠ την ανακοίνωση μελών της άλλης ΔΑΠ που βρήκε στέγη στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Η απάντησή της είναι σκληρή και αποτυπώνει τη βαθιά κρίση των τελευταίων δύο περίπου ετών.

Η αρχή δόθηκε κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μία μικρή ομάδα, έδρασε οργανωμένα υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη. Η ίδια ομάδα λειτούργησε και κατά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ στηρίζοντας φανερά τον νυν πρόεδρο κ. Παπαμιμίκο.

Στις Πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τάχθηκε φανερά απέναντι στον Επαμεινώνδα Τσιάνο που είχε την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Και λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μικρή ομάδα προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα θέλοντας να αφαιρέσει από τους πολλούς την ιδιότητα του μέλους, να πάρει τις σφραγίδες και ουσιαστικά οι 25 να θέσουν εκτός οργάνωσης τους εκατοντάδες άλλους.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που η διαμάχη έφτασε στα κεντρικά, τα οποία υποχρεώθηκαν να παρέμβουν. Οι πολλοί δέχθηκαν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια και όσους μέχρι εκείνη την ώρα ήθελαν να τους θέσουν εκτός οργάνωσης, με την δέσμευση του κόμματος να διενεργηθούν άμεσα εκλογές για την ανάδειξη γραμματείας πόλης.

Εκλογές δεν έγιναν ποτέ και η ομάδα των ολίγων ξανασυγκροτήθηκε και εξακολουθεί να διεκδικεί ρόλο στη φοιτητική παράταξη αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι αυτή που διασφάλισε στέγη στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Δυστυχώς ο κεντρικός κορμός της ΔΑΠ, αγνοείται, περιφρονείται και απαξιώνεται.

Μπορεί τελικά αυτό να είναι τo Happy End Ενός Ωραίου Παραμυθιού, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:

Η επίσημη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων απαντά στις συκοφαντίες και τις ύβρεις της ανακοίνωσης των πραξιωνιστών , των τεμπέλιδων και των φοιτητοπατέρων που πουλάνε τσάμπα μαγκιά. Για το αν είμαστε ή όχι νεοδημοκράτες και η νόμιμη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων σας παραθέτουμε ως αποστομωτική απάντηση τα αποτελέσματα των περσινών φοιτητικών εκλογών. Σας ενημερώνουμε πως οι σχολές που είναι με την νόμιμη διοίκηση της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων είναι οι εξής (11):

1) Νηπιαγωγών (Π.Τ.Ν.)

2) Φ.Π.Ψ.

3) Οικονομικό

4) Μαθηματικό

5) Ιατρική

6) Παιδαγωγικό (Π.Τ.Δ.Ε.)

7) Βιολογικό (Β.Ε.Τ.)

8) Πληροφορική

9) Χημικό

10) Ιστορικό-Αρχαιολογικό

11) Υλικά

Οι σχολές που ελέγχουν άλλοι είναι οι εξής (2):

1) Φιλολογικό

2) Φυσικό

Τους προκαλούμε να σας στείλουν άμεσα δημοσίευμα και να επαληθεύσουν ή όχι αν αυτές είναι οι δικές τους σχολές. Αν οι σχολές που έχουν την μεγάλη άνοδο είναι οι δικές μας και οι σχολές που έπεσαν δραματικα με τα χαμηλότερα ποσοστά της πόλης για την περσινή χρονιά ειναι δικές τους. Αυτό ως απάντηση για το εάν είμαστε νεοδημοκράτες και η νόμιμη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ή όχι.

Οι τζάμπα μάγκες δεν υπάρχουν πια. Τους πάτησε το τρένο…

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά; Μία ακόμη ανακοίνωση. Έρχεται από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων –την κεντρική δηλαδή- και ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Είναι άγνωστο ποιος παίρνει την πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας σύγκρουσης, η οποία θα έχει σίγουρα συνέχεια, όμως είναι πράγματι απορίας άξιον πως η διοίκηση της κεντρικής ΔΑΠ δεν «γνωρίζει» και δεν αναγνωρίζει τον βασικό κορμό της οργάνωσης στα Γιάννινα και τους θέτει ουσιαστικά εκτός παράταξης.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία υποτιθέμενη ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων σχετικά με τη στέγαση ή όχι της οργάνωσης στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Καταρχήν διαψεύδουμε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεύτερον ενημερώνουμε όλους, ότι τον τελευταίο μήνα η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μεταφέρθηκε σε νέα γραφεία, στην οδό Καλούδη 21, στα οποία συστεγάζεται με τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ και την ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.

Και τρίτον η ανακοίνωση αυτή, όπως ξεκαθάρισε επίσημα η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιωαννίνων με δελτίο τύπου δεν αποτελεί ανακοίνωση της οργάνωσης και είναι αγνώστου προέλευσης.

Η προαναφερόμενη ανακοίνωση θα πρέπει να θεωρηθεί προφανώς καθοδηγούμενη από συμφέροντα αμφίβολων προθέσεων.

Δυστυχώς, κάποιοι δίνουν όλο τους τον εαυτό, σε τόσο κρίσιμες εποχές τόσο για τη χώρα όσο κυρίως για εμάς τους νέους, σε άσκηση πολιτικής εντυπώσεων με μόνο όπλο τη λάσπη και με μόνο στόχο να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ πανελλαδικά και να κλονίσουν την σαφέστατα αυξανόμενη εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ