Μονοπάτια καλά κρυμμένα μέσα στο πράσινο, παραδοσιακοί οικισμοί ξερολιθιάς μιας άλλης εποχής και μια μαγευτική τοποθεσία με ανεμπόδιστη θέα στον ποταμό Άραχθο και την επιβλητική χαράδρα του, ετοιμάζονται να υποδεχτούν ντόπιους και επισκέπτες.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας Ιωαννίνων, με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Δαφνούλας και του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει ένα ξεχωριστό μελωδικό διήμερο την Παρασκευή 31 Ιουλίου και το Σάββατο 1 Αυγούστου, υπό τον τίτλο «Αναζητώντας… τα μονοπάτια του Αράχθου».
Το πρόγραμμα των συναυλιών
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδυάζουν τη φυσιολατρική περιήγηση στην ηπειρώτικη φύση με ποιοτικές μουσικές συναυλίες κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό:
- Παρασκευή 31 Ιουλίου: Η αυλαία του διημέρου ανοίγει με μια μεγάλη έντεχνη και λαϊκή βραδιά, συντροφιά με δύο από τους πιο ταλαντούχους ερμηνευτές της νέας γενιάς, τον Γιάννη Διονυσίου και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.
- Σάββατο 1 Αυγούστου: Τη σκυτάλη παίρνουν οι αγαπημένοι «Αδέσποτοι» μαζί με εκλεκτούς φίλους τους, υπόσχομενοι ένα αυθεντικό γλέντι γεμάτο μελωδίες, ρυθμό και κέφι.
Μια απόδραση στη φύση του Αράχθου
Η διοργάνωση αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για μια καλοκαιρινή απόδραση στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή του Αράχθου, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική αρχιτεκτονική κληρονομιά, να περπατήσουν στα ιστορικά μονοπάτια και να απολαύσουν τη φιλοξενία της Δαφνούλας.