Δ. Κουτσούμπας… Επίθεση σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση

kke mavili2

kke mavili2

Με την κεντρική πολιτική εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίστηκε το 26ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που οργανώνει στα Γιάννινα η ΚΝΕ.

Το διήμερο διεξάγεται στα Γιάννενα με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».

Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»).

Το πρωί του Σαββάτου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο Καλπάκι, αφιερωμένο στους φαντάρους της ΟΚΝΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΟΠ Ηπείρου Κερκυρας Λευκάδας, η οποία, αφού καλωσόρισε τους χιλιάδες κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του διημέρου, αλλά και στο Πάρκο Πυρσινέλλας, που το φιλοξένησε.

kke mavili1

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, ο χώρος δεν επιλέχτηκε τυχαία. Άνοιξε, φτιάχτηκε, πήρε κυριολεκτικά υπόσταση και ζωή μετά από 10 ολόκληρα χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης. Μέρες ολόκληρες, με ασταμάτητη κυριολεκτικά εθελοντική εργασία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να μεταμορφωθεί το πάρκο και να μπορέσει επαρκώς να φιλοξενήσει τους κατασκηνωτές.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός ζώντας στο δικό του εικονικό κόσμο, επιμένει ότι η αναπτυξιακή πορεία ξεκίνησε..

kke mavili3

«Παρακολουθούμε όλοι και όλες, την προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά την απόφαση του Eurogroup, να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στο λαό και τη νεολαία.

Ότι δήθεν ανοίγει ο δρόμος “για το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας”, ότι τώρα πια μπορούμε “να περάσουμε σε πορεία ουσιαστικής και δίκαιης ανάπτυξης”.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, ζώντας στο δικό του εικονικό κόσμο, επιμένει ότι “η αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη ξεκινήσει…”

Τι μπορεί όμως, να περιμένουν τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας από μια τέτοια αναπτυξιακή πορεία;

Κι όλα αυτά τα παιδιά είναι νέοι και νέες, που οκτώ χρόνια τώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, μέσα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Με τις οικογένειές τους να έχουν γονατίσει από τις πολιτικές χτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σήμερα με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλαδή τις χιλιοδοκιμασμένες αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ, του μεγάλου κεφαλαίου», ανέφερε στην ομιλία του.

kke mavili5

Σημείωσε ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται αλλά θα υπάρξει συνέχεια με την επόμενη αξιολόγηση, όπου θα ανοίξει συνολικά η βεντάλια των εργασιακών ανατροπών.

Κριτική άσκησε και στη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας ότι αυτό που εγγυάται είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής για το λαό.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η περιοχή μυρίζει και πάλι μπαρούτι.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ