Δ. Καννής.. Σφράγισε και το «Σπάρταθλον»

Μία ακόμη επιτυχία έγραψε ο Ηπειρώτης υπερμαραθανοδρόμος Δημήτρης Καννής. Ένας δρομέας που έχει διακριθεί για την αγωνιστικότητα και το ήθος του.

Μαζί με δεκάδες άλλους τερμάτισε στο «Σπάρταθλον», καλύπτοντας τα 246 χιλιόμετρα από την Αθήνα μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα, στην πλατεία της Σπάρτης.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε, όπως ακριβώς ξεκίνησε την Παρασκευή από την Αθήνα, δηλαδή υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση η οποία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα κι έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των αθλητών στα ορεινά και σκοτεινά μονοπάτια της διαδρομής.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες της διαδρομής υπήρξε ένταση των φαινομένων με αποτέλεσμα πολλοί δρομείς να εγκλωβιστούν στο 68ο και στο 69ο σημείο ελέγχου (λίγο έξω από το χωριό Βουτιάνοι), λόγω της κακοκαιρίας (δυνατοί άνεμοι και βροχή).

Για το λόγο αυτό η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να επιτραπεί στους συνοδούς να βρίσκονται δίπλα στους δρομείς, να τους βοηθούν και να τους προστατεύουν ώστε να φθάσουν στον τερματισμό με ασφάλεια και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισικάουα τερμάτισε στο άγαλμα του Λεωνίδα λίγο πριν τις 06.00 το πρωί και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες κατοίκους της Σπάρτης που παρά το δύσκολο της ώρας και τις καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στον τερματισμό, μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Βαλιώτη.

Ανάμεσα σε αυτούς που τερμάτισαν ο Δημήτρης Καννής, κάνοντας όλους υπερήφανους.

Κι αν όλοι οι συμμετέχοντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τον εκπληκτική τους προσπάθεια, το ίδιο ισχύει και για τους 400 εθελοντές οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν δίνοντας το παρών σε απόμακρα σημεία της διαδρομής, συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή του Σπάρταθλον 2018.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ