ΧΥΤΑ και ΤΕΙ Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

PERIF_SYMBOYLΑναβλήθηκαν τα ταξί

Τα προβλήματα του ΧΥΤΑ Ελληνικού και η σίτιση των σπουδαστών στο ΤΕΙ Ηπείρου, συζητήθηκαν προ ημερησίας διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ αναβλήθηκε η συζήτηση για τον καθορισμό των εδρών των ταξί της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε η Περιφερειακή Αρχή, μετά από διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρ. 7 «…η προθεσμία της παραγράφου 3 του άρθρου 83 του ν. 4070/2012 (10η Ιουνίου) δεν είναι αποκλειστική αφού δεν ορίζεται ως τέτοια από το νόμο» κι έτσι κρίθηκε σωστό να αναβληθεί το θέμα και να υπάρξει εκτενής διαβούλευση.

Σχετικά με το ΧΥΤΑ ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημείωσε πως η Περιφέρεια παρακολουθεί το θέμα ενώ υποστήριξε πως η δημιουργία ενός Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ είναι πλέον αναγκαιότητα. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε τακτική συνεδρίασης παρουσία των μελών της επιστημονικής επιτροπής.

Σχετικά με το ΤΕΙ ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα πως έχει ήδη στείλει επιστολή, με την οποία ζητά από το αρμόδιο υπουργείο παρέμβαση ώστε να λυθεί το ζήτημα με τη σίτιση των σπουδαστών.

Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει στείλει και επιστολή σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικά στα νοσοκομεία της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ