Χτύπημα της Δίωξης Ιωαννίνων μέσα στην Αθήνα

iroiniΜία ακόμη επιτυχία καταγράφει στο ενεργητικό της η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων και την τρίτη μεγάλη και σημαντική μέσα στις λίγες ημέρες που ήταν στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων ο κ. Κώστας Τρομπούκης. Πρόκειται για ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης στα Γιάννινα, το οποίο έγινε στο Γαλάτσι, συνοδεύτηκε από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ένα άτομο συνελήφθη και παραπάνω από μισό κιλό ηρωίνης που προορίζονταν για την αγορά των Ιωαννίνων κατασχέθηκε.

Η Δίωξη Ναρκωτικών είχε την πληροφορία ότι δύο άτομα, Αλβανικής καταγωγής, που διαμένουν στα Γιάννινα, θα πήγαιναν στην Αθήνα για να προμηθευτούν σημαντική ποσότητα ηρωίνης. Μπορεί η υπηρεσία τους να μην ήταν σε θέση να καλύψει τα έξοδα κίνησης, ούτε καν το φαγητό τους, όμως εκείνοι έβαλαν το καθήκον ψηλότερα από οτιδήποτε άλλο.

Κάλυψαν τα έξοδα από τον πετσοκομμένο μισθό τους και μετέβησαν στην Αθήνα. Από νωρίς όλη η λεωφόρος Βείκου είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση. Σε μία καφετέρια της περιοχής εντοπίστηκε άτομο που διαμένει στα Γιάννινα, γνωστό στη Δίωξη για τη δράση του και άρχισε να ξετυλίγεται η επιχείρηση.

Στην καφετέρια έφτασε ένας αλβανός ο οποίος κρατούσε μία σακούλα. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον συνέλαβαν την ώρα που παρέδιδε 508 γραμμάρια ηρωίνης. Ο αγοραστής όμως κατάφερε να διαφύγει και με έναν ακόμη συνεργάτη του έφυγαν προς το άλσος Βείκου. Οι αστυνομικοί που τους καταδίωξαν δέχθηκαν πυροβολισμούς και υποχρεώθηκαν να ανταποδώσουν, ενώ παράλληλα στην περιοχή είχαν σπεύσει άνδρες της ομάδας Δίας και η Άμεση Δράση της Ασφάλειας Αθηνών. Παρά το ανθρωποκυνηγητό η σύλληψή τους δεν κατέστη εφικτή.

Πρόκειται ωστόσο για μία σημαντική επιτυχία που έρχεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές που ζει το τελευταίο διάστημα η τοπική αστυνομική διεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ