Με κάθε τρόπο όπως φαίνεται η κυβέρνηση επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι στους Φιλιάτες και να μετριάσει τον αντίκτυπο από την απόφασή της για κλείσιμο του στρατοπέδου.
Έτσι μετά την εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι στο στρατόπεδο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα έρχεται άλλο ένα «καλό νέο» για την περιοχή.
Είναι ο τοπικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας αυτό που ανακοίνωση την επιχορήγηση του Δήμου Φιλιατών για την ανακαίνιση του στίβου του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατών.
Την απόφαση έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, όπως ανακοίνωσε σε συνάντησή του με τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον Δήμαρχο Φιλιατών Βασίλη Τζίγκο.
Η επιχορήγηση, ύψους 780.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, αφορά την εγκατάσταση στιβικού τάπητα (ταρτάν) δυναμικότητας 8 διαδρόμων, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές τέλεσης αγώνων στίβου επίπεδου πανελληνίου πρωταθλήματος.
«Η αναβάθμιση του στίβου του σταδίου Φιλιατών ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή αλλά, κυρίως, για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων πανελλήνιου βεληνεκούς. Ήταν ένα αίτημα που γίνεται πράξη ύστερα από χρόνια αναμονής και δεν έχω παρά να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Λιβάνιο για το ενδιαφέρον και την αμεσότητά του.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.