Χριστούγεννα με απαγορεύσεις, χωρίς κάλαντα και ρεβεγιόν

plateia xristougenna

Παραμονή Χριστουγέννων, των πιο παράξενων Χριστουγέννων που γιορτάζουμε όλοι μας. Η πανδημία έβαλε στο περιθώριο όλες τις αγαπημένες συνήθειες και την χαρά των ημερών αυτών.

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα, χωρίς γλέντια, χωρίς τις βόλτες στην αγορά, χωρίς τα ανταμώματα και τα γιορτινά τραπέζια.

Χριστούγεννα με την αστυνομία στους δρόμους,,  με αυστηρούς ελέγχους και με προειδοποιήσεις για εφόδους σε σπίτια και με βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. «καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν» όσοι σκέφτονται να διοργανώσουν μικρά ή και μεγάλα ρεβεγιόν για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τουλάχιστον με 600 ευρώ πρόστιμο (300 για άσκοπη μετακίνηση και 300 για μάσκα εάν υποθέσει κανείς ότι μέσα στο σπίτι κανείς δε θα φορά τη μάσκα του) θα φύγει από το ρεβεγιόν όποιος συμμετέχει σε συνάθροιση την οποία θα αντιληφθούν οι Αρχές, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εκτός από τα 600, θα κληθεί να πληρώσει και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Ποιο μήνυμα στέλνουμε στο 13033 για να πάμε σε ρεβεγιόν

Με SMS στο 13033 θα πρέπει να γίνεται η μετακίνηση παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς αποστολή SMS στο 13033 θα γίνεται και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν.

Στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες – φιλικές ή συγγενικές όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας- ενώ διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ