Χρήστος Γκόγκας: Αποδέχθηκε την έδρα

GKOKASΜετά από έντονες πιέσεις και ακόμη πιο έντονο παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε από τις δώδεκα το μεσημέρι, αμέσως μετά την παραίτηση Παύλου Στασινού, ο κ. Χρήστος Γκόγκας, δεύτερος επιλαχών, αποδέχθηκε την έδρα και είναι ο νέος βουλευτής Άρτας.

Έτσι το θρίλερ που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Νομό Άρτας έλαβε τέλος.

Ο κ. Γκόγκας, μηχανολόγος φέρεται ότι ανήκει στην ομάδα των Βενιζελικών.

Οι πληροφορίες τον θέλουν αμέσως μετά την θετική απάντηση που έδωσε να βρίσκεται καθ’ οδόν για την Αθήνα προκειμένου να ορκιστεί. Ο κ. Γκόγκας δεν έκανε προς το παρόν καμία δήλωση, υποστηρίζοντας ότι θα μιλήσει μετά την ορκωμοσία.

–  Ο Χρήστος Γκόκας, είναι μηχανολόγος μηχανικός και δραστηριοποιείται απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’80 στην Άρτα, σε ιδιωτικά και δημόσια έργα. Κατάγεται απ’ τον συνοικισμό Αμπέλια Αμμοτόπου και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Στο ΠΑΣΟΚ δραστηριοποιήθηκε απ’ τα φοιτητικά του χρόνια, στην σπουδαστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΠ. Ερχόμενος στην Άρτα, ανέπτυξε έντονη κομματική δράση και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ανέλαβε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Άρτας. Θέση την οποία κατείχε για πολλά χρόνια και κατά κοινή ομολογία, εργάστηκε με αποτελεσματικότητα.

Το 1994 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος και ανέλαβε αμέσως καθήκοντα αντινομάρχη. Ως αντινομάρχης έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, ενώ ο ίδιος είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για την κατασκευή του Μουσείου της Άρτας. Επανεξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος το 1998 και τις δυό τετραετίες που ήταν νομαρχιακός σύμβουλος, ήταν μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ). Υποψήφιος βουλευτής κατήλθε για πρώτη φορά το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ