Χριστόπουλος: Μας πεισμώνει η βαθμολογική θέση

xristopoylosΔεν περνάει αγωνιστική κάμψη ο ΠΑΣ σύμφωνα με τον Γιάννη Χριστόπουλο. Η βαθμολογική συγκομιδή δεν αντικατοπτρίζεται με βάση την εικόνα της ομάδας και είναι απλά αποτέλεσμα των απουσιών και άλλων συγκυριών, όπως υπογράμμισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Παράλληλα τόνισε ότι αυτή η βαθμολογική θέση και οι βαθμοί που έχουν πάρει έως τώρα, τους στεναχωρούν αλλά και τους πεισμώνουν.

Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής, τόνισε ότι ο Πανθρακικός είναι δυνατή ομάδα αλλά έχει αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν.

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό ο προπονητής του ΠΑΣ ανέφερε τα εξής: «Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα. Θα κατέβουμε και σ’ αυτόν τον αγώνα για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση και μεγάλη πίστη σ’ αυτό που κάνουμε.

Πρέπει να είμαστε πολύ αγωνιστικοί και πειθαρχημένοι και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν παρουσιαστούμε από το πρώτο έως το 90ο λεπτό με αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Κομοτηνή».

Σε ερώτηση που έδωσε η ομάδα έμφαση στη διακοπή του πρωταθλήματος και αν αυτό το διάστημα αξιοποιήθηκε για να γίνει πιο δυνατή η ομάδα, ο κ. Χριστόπουλος απάντησε: «Στον προπονητικό κύκλο υπάρχει ένας μεγάκυκλος που αφορά όλη την ποδοσφαιρική περίοδο. Αυτός ο μεγάκυκλος χωρίζεται σε μεσόκυκλους και σε μικρόκυκλους. Εμείς σ’ αυτό το διάστημα ολοκληρώσαμε ένα μεσόκυκλο και μπήκαμε σ’ έναν άλλο. Δουλέψαμε κυρίως σε χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης, και σε τακτική κάποια προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει. Και πάντα ο στόχος μας είναι συνέχεια να βελτιωνόμαστε.

Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει γιατί όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες αποστηθίζουν και κάνουν κτήμα τους κάποια χαρακτηριστικά που ζητάμε, αλλά και βελτιώνονται συνεχώς στη φυσική τους κατάσταση».

Αν περνάει κάμψη η ομάδα και αν αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι: «Τόσο όσον αφορά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και το τακτικό κομμάτι, πιστεύω ότι η ομάδα δεν περνάει κάποια καμπύλη προς τα κάτω.

Κάποιες απουσίες, οι κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι δεν μας έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτό είναι μία άλλη παράμετρος.

Αλλά όσον αφορά τεχνικά θέματα, η ομάδα δεν περνάει κάποια καμπύλη προς τα κάτω».

Αν τον έχει απασχολήσει το γεγονός ότι παρά τις καλές εμφανίσεις η ομάδα δεν παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα: «Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Πιστεύω ότι βάσει των εμφανίσεων που έχουμε κάνει και παίρνοντας κομμάτι-κομμάτι τα παιχνίδια, η παρουσία μας δεν αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ, και μένα και τα παιδιά.

Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε κάθε βδομάδα είναι να προετοιμαζόμαστε καλύτερα για τον επόμενο αντίπαλο. Και να δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο.

Για να έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζονται και κάποιες άλλες παράμετροι, τις οποίες δυστυχώς δεν τις είχαμε μαζί μας μέχρι τώρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας πτοήσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας πεισμώσει πιο πολύ και εμένα και τα παιδιά. Να παλέψουμε ακόμη περισσότερο στα επόμενα ματς για να αποδείξουμε ότι συγκυριακά βρισκόμαστε σ’ αυτή τη βαθμολογική θέση».

Για τον προσεχή αντίπαλο που εστιάζει την προσοχή του: «Ο Πανθρακικός είναι μία δυνατή και σφικτή ομάδα αποτελούμενη από πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, και έχοντας και βάθος. Σίγουρα όμως έχει αδυναμίες, όπως κάθε ομάδα. Σ’ αυτές τις αδυναμίες της ομάδας προσπαθούμε να επικεντρωθούμε και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάποια δικά μας προβλήματα και αδυναμίες, που παρουσιάζονται στην τακτική, τόσο σε γραμμές όσο και ομαδικά, και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι την Κυριακή».

Για το αν το προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς παίκτες στην άμυνα: «Σίγουρα αυτό είναι μία σημαντική παράμετρος. Στον Τζημόπουλο θέλαμε να «χτίσουμε» την αμυντική μας γραμμή, και καταφέραμε να τον έχουμε μόνο την πρώτη αγωνιστική με τον Πλατανιά. Ο Γιώργος Ντάσιος είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας, και η απουσία του μας αλλάζει τα σχέδια. Ο Αλέξης Μιχαήλ απουσίασε από κάποια παιχνίδια.

Συνέχεια δημιουργούνται κάποια προβλήματα εκεί. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και γι’ αυτό έχουμε τριάντα ποδοσφαιριστές για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές τις δυσκολίες».

Για τις επιστροφές από τους τραυματισμούς και για τη χρησιμοποίηση νέων παιδιών: «Το πρόβλημα είναι ότι καθυστερούν ακόμη οι τραυματίες. Όπως ακούσατε από τον συνεργάτη μου, ο Ντάσιος θα μείνει για αρκετό διάστημα εκτός. Τον Τζημόπουλο και πάλι δεν θα μπορούμε να τον έχουμε στο παιχνίδι της Κυριακής. Ο Ντε Βινσέντι νιώθει κάποιες ενοχλήσεις ακόμη στο πόδι του. Είναι και θέμα αθλητή και πρέπει να νιώσει 100% έτοιμος για να μπορέσουμε να τον βάλουμε μέσα να αγωνιστεί. Από την άλλη, έχει λείψει για περίπου τρεις βδομάδες που σημαίνει ότι έχει μείνει πολύ πίσω σε θέματα ετοιμότητας που αφορούν τη φυσική του κατάσταση. Δηλαδή τα προβλήματα παραμένουν προς το παρόν και αυτή την Κυριακή.

Έχουμε όμως πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπαίνουν μέσα και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της ομάδας. Ξεκίνησε με τον Τσουκαλά, συνέχισε με τον Κολοβέτσιο, μετά ο Κοροβέσης, ο Οικονόμου, ο Γιάκος. Δηλαδή προσθέτονται συνέχεια καινούργια παιδιά που μπορούν, άσχετα με τις απουσίες που έχουμε, η ομάδα να παραμείνει στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Βέβαια και αυτά τα παιδιά όπως και η ομάδα χρειάζονται χρόνο, να πάρουν εμπειρίες και παιχνίδια. Για παράδειγμα την Κυριακή μπορεί να είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς στη Super League για κάποιους ποδοσφαιριστές. Ένα ματς που θα έχει απαιτήσεις και θα πρέπει να ανταποκριθούν. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά έχω πίστη στους παίκτες μου, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ