Χρειάστηκαν πέντε χρόνια ν’ απαντήσουν για μία σύνταξη αναπηρίας… Ο αιτών είχε φύγει ήδη από τη ζωή!

apantisi sintaksi

apantisi sintaksi

Περισσότερα από πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να εξετάσουν το αίτημα που τους είχε υποβληθεί από ασφαλισμένο, προκειμένου να του χορηγηθεί αναπηρική σύνταξη!!!

Από το 2012 που είχε ξεκινήσει η διαδικασία, απάντησαν τον Σεπτέμβριο του 2017… Το πιο τραγικό όμως είναι ότι ο αποδέκτης της απάντησης είχε φύγει από την ζωή!

Το αίτημα είχε υποβληθεί στον ΟΓΑ, τους πρώτους μήνες του 2012, όταν ο ασφαλισμένος ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας…

Τον Σεπτέμβριο του 2017, έφτασε η απάντηση.

Σύμφωνα με αυτή δεν μπορούσε να του χορηγηθεί σύνταξη καθώς ο αιτών δεν είχε προσέλθει για εξέταση στην υγειονομική επιτροπή και ο φάκελός του είχε επιστραφεί από αυτήν!

Ο αιτών είχε πάψει προ πολλού να βρίσκεται στη ζωή.. Και είναι αυτή η τραγική διάσταση, που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την βαθιά παθογένεια των υπηρεσιών ακόμη και όταν πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες υποθέσεις.

Δεν είναι σίγουρα η μοναδική περίπτωση…

Οι καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων είναι μεγάλες.. Κάποιες φορές μάλιστα οι συντάξεις φτάνουν αφού οι άνθρωποι έχουν φύγει από την ζωή.

Παθογένεια του συστήματος, αδιαφορία για τους απόμαχους της ζωής, αναλγησία για τον πόνο του συνανθρώπου.. Ίσως όλα μαζί κι άλλα πολλά!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ