Χρ. Γκόκας: Αιχμές για την απογραφή και την εγκατάλειψη της Άρτας

gkokas xr

Εκτενή αναφορά στην απογραφή και τα αποτελέσματά της κάνει ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας. Ο Νομός Άρτας χάνει μία εκλογική έδρα και στο εξής θα εκπροσωπείται μόνο από δύο βουλευτές.

«Η μείωση των εδρών της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης της Άρτας, αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το Νομό μας, καθώς θα αποδυναμώσει την πολιτική φωνή μας για τα προβλήματα και τα ζητήματα της περιοχής μας» σημειώνει ο κ. Γκόκας στη δήλωσή του.

Σημειώνει ότι στη διαδικασία της απογραφής υπήρξαν γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα και αδυναμίες.

Συμπληρώνει ότι στην περίπτωση της Άρτας τα προβλήματα αντιστοιχούν και απεικονίζουν την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του Νομού.

«Η κατάρρευση των εισοδημάτων από την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τα τελευταία χρόνια, και η έλλειψη προοπτικής, οδήγησε σε γενικότερο μαρασμό την Τοπική Οικονομία και Κοινωνία. Επιδείνωσε με ταχύτητα το πρόβλημα της συρρίκνωσης του πληθυσμού.

Οι δύο τελευταίες Κυβερνητικές Περίοδοι δεν στήριξαν ουσιαστικά τους παραγωγούς, δεν τους ενίσχυσαν για τις απώλειες των εισοδημάτων, απογοήτευσαν κυρίως τη νέα γενιά.

Το κόστος παραγωγής και η ακρίβεια οδήγησαν τις παραγωγικές δραστηριότητες σε αδιέξοδο. Δύσκολα μπορεί ένας νέος να μείνει στον τόπο του, ακόμα πιο δύσκολα κάποιος επιστρέφει.

Όσοι αυτά τα τελευταία χρόνια είχαν τη δυνατότητα και την πολιτική δύναμη, δεν κινήθηκαν στην κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών και προϋποθέσεων, που θα στήριζαν τις παραγωγικές και λοιπές εναλλακτικές οικονομικές δραστηριότητες στην Άρτα.

Κανένα μεγάλο αναπτυξιακό, παραγωγικό, έργο υποδομής, δεν προχώρησε ή δεν ξεκίνησε, κανένα ειδικό πρόγραμμα δεν υλοποιείται.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα» αναφέρει ο κ. Γκόκας.

Στην ίδια δήλωση τονίζει την ανάγκη εκπόνησης ενός σοβαρού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής  και χαρακτηρίζει αυτονόητη τη συνέχιση της δικής του προσπάθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ