Χωρίς Σύνορα από τον Σύνδεσμο Ζαγορισίων

ZAGORISIOIΑπό Μάρτη σε Μάρτη που γίνεται το αντάμωμα, η δημιουργική ομάδα του Συνδέσμου Ζαγορισίων συλλέγει θησαυρούς χαμένους στη λήθη, ή με ευλάβεια αποτυπωμένους σε προσωπικές μνήμες, ή ακόμα και με επιστημονική εμβρίθεια καταγεγραμμένους στη βιβλιογραφία, τους ανασυνθέτει, τους αποθέτει στα πόδια των φίλων, παλιών και νέων, μόνιμων και περιστασιακών και για δυο ώρες περίπου τους ξανακάνει πραγματικότητα ζώσα.

Το περιεχόμενο του φετινού θησαυρού είναι η ουσιαστική διάσταση της λέξης πολυπολιτισμικότητα, πριν αυτή γίνει τρέχουσα και της μόδας και πριν μετατραπεί σε νόμισμα που, είτε με την άρνησή του είτε με την κατάφαση του, εξαγοράζει πολιτικά οφέλη. Όταν ακόμα ήταν βιωμένη, με ισορροπία και απλότητα, καθημερινότητα, όταν μεταφράζονταν σε αρώματα, χρώματα και ήχους σε βουερά παζάρια και καφέ-αμάν τόπων παράλληλα οικείων και ξένων.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων, την Κυριακή 18 του Μάρτη 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών κάνει ένα από τα νοσταλγικά ταξίδια του στο χωροχρόνο και μας στέλνει περίπου έναν αιώνα πίσω, και στα ανατολικά της Θράκης με τίτλο “ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ”. Συνοδοιπόρος και συνδιοργανωτής του ταξιδιού είναι ο Δήμος Ζαγορίου.

Η εκδήλωση στηρίζεται σε κείμενα της Νίκης Ζούκη, τα δρώμενα θα παρουσιάσουν η Άννα Βαρζώκα, ο Δημήτρης Ράπτης κι ο Πέτρος Χρηστακόπουλος, αφηγείται ο Χάρης Δάφλος, τραγουδούν η Σοφία Εξάρχου κι η Εύη Γκόγκου, χορεύουν τα παιδιά του Συνδέσμου, ενώ τους σκοπούς και τα τραγούδια της παράστασης θα αποδώσουν: ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, η Έφη Ζαϊτίδου στο κανονάκι, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης στο τραγούδι, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί κι ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά.

Η είσοδος θα είναι 5 Ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ