Χωρίς σίτιση στο μουσικό σχολείο

mathitesΧωρίς σίτιση και με κενές τις ώρες στα μαθήματα μουσικών οργάνων, συνεχίζει τη λειτουργία του το μουσικό σχολείο της Πρέβεζας. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται τραγική από την εκπαιδευτική κοινότητα και ο προβληματισμός της είναι έντονος.

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία διαβεβαίωση θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων ζητούν γονείς και μαθητές, ενώ επισημαίνουν ότι όσο αργοπορεί η θεραπεία των προβλημάτων τόσο οι γνώσεις τους μένουν πίσω σε συνάρτηση με τη μη επίσημη κατοχύρωση των γνώσεων που λαμβάνουν από το Μουσικό Σχολείο. Εν τω μεταξύ μέχρι στιγμής, άκαρπες ήταν όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές αλλά και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να λυθεί το θέμα της σίτισης. Η σίτιση των μαθητών του μουσικού σχολείου έχει μεταφερθεί στο δήμο, χωρίς ωστόσο να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι , που ξεπερνούν τις 60 χιλιάδες ευρώ.

Ο Δήμος Πρέβεζας, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια δαπάνη. Το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε έκδοση σχετικής εγκυκλίου με την εξασφάλιση πόρων προς τους Δήμους για την σίτιση των Μουσικών Σχολείων, η οποία ανήκει πλέον στην αρμοδιότητά τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μουσικό σχολείο, με τις συνεχείς προσπάθειες της διεύθυνσής του, του διδακτικού προσωπικού, των μαθητών , των γονέων, αλλά και τη συμπαράσταση τοπικών φορέων που το αγκαλιάζουν, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποτελεί και να αναγνωρίζεται από όλους ως βασικός φορέας εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και μορφωτικής προσφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ