Χωρίς σίτιση οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

TEI_HPEIROYΓεγονός αποτελεί η αναστολή της λειτουργίας των εστιατορίων, στην έδρα και τα παραρτήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των σπουδαστών καθώς το κόστος διαβίωσης αυξάνεται κατακόρυφα. Μάλιστα υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στα έξοδα και όπως τονίζεται μπορεί η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει πολλούς στη διακοπή των σπουδών.

Την απόφαση καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ του ΤΕΙ Πρέβεζας.

«Τη στιγμή που με πρόσχημα την οικονομική κρίση μειώνονται μισθοί, αυξάνεται όμως η φορολογία και κατεδαφίζεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, έρχεται το Υπουργείο Παιδείας να κόψει την χρηματοδότηση για τη σίτιση των σπουδαστών, που δεν έχουν πλέον υποστήριξη από το σπίτι τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν αντέχουν τα τόσα βάρη. Έτσι υπονομεύεται η παιδεία, παρόλο που αποτελεί το μόνο μέσο για την εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα ο δημόσιος χαρακτήρας της είναι αμφίβολος.

Στα πλαίσια της οικονομικής δυστοκίας της χώρας η παιδεία θα πρέπει να αποτελεί μέσο ανάπτυξης και όχι το εξιλαστήριο θύμα. Όσοι θεσμοθετούν τέτοιου είδους ενέργειες θα βρίσκουν την οργάνωση της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας απέναντι τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ