Παραιτήθηκε η παιδοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό, η μοναδική σε νοσοκομείο της Ηπείρου
Ήταν αρχές του 2020 όταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων απέκτησε παιδοχειρουργό. Ήταν ο ένας –η μία για την ακρίβεια- παιδοχειρουργός σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου.
Η εγκατάστασή της στο νοσοκομείο γέννησε ελπίδες για μία νέα αρχή ώστε να συσταθεί παιδοχειρουργική και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
Πεντέμισι χρόνια μετά, η μοναδική παιδοχειρουργός σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου υπέβαλλε την παραίτησή της.
Σ’ αυτά τα χρόνια εργαζόταν ως επικουρική, δηλαδή με ετήσιες συμβάσεις, χωρίς να προκηρυχθεί μόνιμη θέση.
Δεν βρέθηκε ποτέ η δυνατότητα για ενίσχυση με ίδιες ή παρεμφερείς ειδικότητες.
Πεντέμισι χρόνια ήταν ολομόναχη..
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική για ενίσχυση ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί μία κανονική παιδοχειρουργική, υπέβαλλε την παραίτησή της, περίπου έξι μήνες πριν λήξει η σύμβασή της.
Η δημιουργία παιδοχειρουργικής ναυαγεί οριστικά ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, θα παραμείνει αίτημα και μάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα..
Ως τότε στην καλύτερη περίπτωση όποιο παιδί χρειάζεται παιδοχειρουργό ή ΜΕΘ θα διακομίζεται στην Πάτρα ή στην Αθήνα.