Χωρίς μεταμεσονύχτιο αλκοόλ τα περίπτερα

periptero alkool

Διευκρινίσεις για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων αλλά και για τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σχετική εγκύκλιο.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διευκρινίζεται μεταξύ άλλων πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι σε περιοχές με επιδημιολογικό φορτίο 3, ενώ σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αγαθών εντός πρατηρίων καυσίμων, λειτουργούν με τους κανόνες των περιπτέρων. Δηλαδή παρέχουν υπηρεσίες, εκτός από την πώληση ποτών, κατά τις ώρες απαγόρευσης.

Την ίδια ώρα αναφέρεται και τι γίνεται στην περίπτωση που επιχείρηση υποπέσει σε σωρεία παραβάσεων, όπως υπεράριθμοι όρθιοι πελάτες σε χρόνο εκτός του επιτρεπτού ωραρίου λειτουργίας που έχει ανακοινωθεί.

Με τον χάρτη υγειονομικού ενδιαφέροντος που έγινε γνωστός τις προηγούμενες μέρες, μπαίνουν νέοι κανόνες και για τα περίπτερα όλης της χώρας, καθώς ακόμα και στις «πράσινες» περιοχές απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε πελάτες μετά τα μεσάνυχτα.

Το μέτρο απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ διευρύνεται σε όλες τις περιοχές της χώρας, ως ένα μέτρο για τον περιορισμό του συνωστισμού στις πλατείες.

Με νεότερη απόφαση επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αγαθών εντός πρατηρίων καυσίμων, λειτουργούν με τους κανόνες των περιπτέρων. Δηλαδή παρέχουν υπηρεσίες, εκτός από την πώληση αλκοολούχων ποτών, κατά τις ώρες απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ