Χωρίς λύση για τη λειτουργία του σχολείου στο Ματσούκι

amats

amats

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την αναρρωτική άδεια της δασκάλας, που υπηρετούσε στο Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου, με αποτέλεσμα οι τρεις μαθητές να μην πηγαίνουν στο σχολείο.

Η κ. Φωτεινού αναφέρθηκε στους λόγους της απουσίας της δασκάλας (εγκυμοσύνη) και στη μέχρι σήμερα απροθυμία των αναπληρωτών να την αντικαταστήσουν, με αποτέλεσμα το σχολείο ουσιαστικά να μη λειτουργεί.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο ιερέας του Ματσουκίου π. Χρήστος Μακρής, μόνιμος κάτοικος και γονέας μαθητή, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Αλκιβιάδης Λάνταβος, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωσταδήμας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαγγέλης Μακρής, που συνόδευαν τον κ. Σεντελέ, τόνισαν ότι δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, ούτε φυσικά αποδεκτό, το να μην είναι δυνατόν να δοθεί μία λύση και, εν έτει 2017, να υπάρχουν μαθητές, που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Επισημάνθηκε, επίσης, με έμφαση ότι τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι κάτοικοι, γονείς και μαθητές του Ματσουκίου είναι κάθετα αντίθετοι με κάθε σκέψη κατάργησης ή συγχώνευσης του Δημοτικού Σχολείου και αξίωσαν την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στελέχωσή του με δάσκαλο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ