Χωρίς λιτανεία ο εορτασμός του Πολιούχου των Ιωαννίνων

AGIOS_GEORGIOS_LITANEIA8

Χωρίς την μεταφορά και την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και χωρίς την Λιτανεία θα τιμηθεί η γιορτή του πολιούχου των Ιωαννίνων.

Το πλαίσιο του εορτασμού ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη και είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Α. Στον Σεπτό Οίκο του Αγίου:

07.00 : Ὄρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Β. Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

(επί της πλατείας Πάργης)

07.00 : Ὄρθρος και Θεία Λειτουργία

16.00 :  Ἱερὰ Παράκληση.

17.00 : Μικρὸς Εσπερινός.

18.00 :  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Νεομάρτυρες – Η σποριά της Λευτεριάς», συγχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ

21.00 : Ἱερὰ Αγρυπνία.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

07.30 : Ὄρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ

16.00 : Ἱερὰ Παράκληση

17.00 : Μεθέορτος Εσπερινός

Γ. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου

18.00 : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

«Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημοσίας υγείας.

Με θερμές ευχές για κάθε καλό, με την ευλογία του Θεού και τις μεσιτείες του Πολιούχου και Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος, ταυτόχρονα όμως και με την θερμή παράκληση να τηρήσουμε αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τις εορταστικές αυτές ημέρες και να τα τηρούμε πάντοτε» αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ