Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι φοιτητές της Γεωπονίας

geoponia stilios

Συνάντηση με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αναστάσιο Τσίνα, καθώς και εκπροσώπους φοιτητών, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, κος Γιώργος Στύλιος.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Όπως ανέφεραν ο κ. Τσίνας και οι εκπρόσωποι των φοιτητών, δεν είναι νομικά κατοχυρωμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων εισακτέων.

Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζουν και οι σπουδαστές που επέλεξαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους κατά ένα επιπλέον έτος προκειμένου να λάβουν Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Οι φοιτητές αυτοί, αντί να έχουν πτυχίο ισότιμο με αυτό των άλλων Πανεπιστημιακών Γεωπονικών Σχολών, δεν έχουν ούτε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του πρώην ΤΕΙ. Ως αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα Τμήματα Γεωπονίας βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση απέναντι σε αυτό της Άρτας.

Ο κ. Στύλιος μετά το πέρας της συνάντησης επισήμανε: «Το αίτημα των φοιτητών είναι δίκαιο. Το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε προεκλογικά την μετατροπή του ΤΕΙ Γεωπονίας σε Γεωπονική Σχολή αλλά το έκανε πρόχειρα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.

Ως αποτέλεσμα, απόφοιτοι που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας μας, πρακτικά  στερούνται το δικαίωμα να εργαστούν. Γνωρίζω το πρόβλημα, έχω ασχοληθεί με αυτό διεξοδικά.

Οφείλουμε να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Με καλή νομοθέτηση  μπορεί να διορθωθεί το συγκεκριμένο θέμα. Θα είμαι σύμμαχος στην προσπάθεια για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ώστε να αποκατασταθούν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ