Χωρίς εντάσεις η πορεία για το Πολυτεχνείο..

apor pol1

apor pol1

Χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η πορεία με την οποία εκατοντάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι τίμησαν την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση έγινε στην ομώνυμη πλατεία των Ιωαννίνων και ακολούθησε πορεία μέχρι το δημαρχείο για να καταλήξει και να ολοκληρωθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

Με πολλά συνθήματα και πανό, φοιτητές και εργαζόμενοι έκαναν σαφές ότι τα μηνύματα εκείνων της φοιτητικής εξέγερσης που σήμανε το τέλος της δικτατορίας θα είναι πάντα επίκαιρα.

Και είναι μηνύματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία..

apor pol2

apor pol3

Η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη ήταν έντονη. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς δυνάμεις είχαν μεταφερθεί κι από άλλες πόλεις της Ηπείρου.

apor pol4

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ώρα της πορείας είχε κλείσει η οδός 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα λίγα μέτρα προ του αστυνομικού μεγάρου είχε τοποθετηθεί τόσο απαγορευτική κορδέλα όσο και όχημα μεταφοράς προσωπικού κάθετα στο οδόστρωμα. Ο δρόμος άνοιξε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

apol eki1

apol eki2

Το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ κι άλλα σωματεία έκαναν ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία η οποία κατήλθε την Δωδώνης και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους και στην αγορά της πόλης.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ