Χωρίς εκπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού

panepistimiako ioanninon

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πολυπληθέστερους.

Ο Σύλλογος ωστόσο δεν θα εκπροσωπηθεί στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών να αποδίδει ακέραια την ευθύνη στην ΔΑΚΕ.

Όπως σημειώνεται μάλιστα για πρώτη φορά ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΓΝΙ δεν συμμετέχει στις εκλογές αυτές, διότι η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του συλλόγου, αρνείται εδώ και  μήνες να προκηρύξει  εκλογές για αντιπροσώπους του συλλόγου ΠΓΝΙ στο συνέδριο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

«Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμιά επίσημη αιτιολόγηση, καμιά προσπάθεια εξήγησης αυτής της στάσης από την ΔΑΚΕ. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΝΤ. ΑΔΕΔΥ ο οποίος επικαλείται διαρκή πίεση προς τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζ. ΠΓΝΙ , αρνείται να κοινοποιήσει δημόσια τα email  για διεξαγωγή των εκλογών και να καταγγείλει την άρνηση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων να προκηρύξει εκλογές. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων  του ΠΓΝΙ , συμμετέχοντας στο ίδιο θέατρο του παραλόγου, υποστηρίζει ότι ουδέποτε έλαβε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τις επικείμενες εκλογές του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ» σημειώνει!!!.

Η ΑΣΥ υποστηρίζει ακόμη ότι ο αποκλεισμός του σωματείου θα αφαιρέσει από τη ΔΑΚΕ Δημοσίου το μεγαλύτερο τμήμα της δύναμής της χαρίζοντας ουσιαστικά τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ στον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΠΑΣΚΕ.

«Η πολιτική αυτή επιλογή της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ δεν είναι τίποτα άλλο από την διαρκή προσπάθεια συνδικαλιστικής απομόνωσης του συλλόγου ΠΓΝΙ και την παραπέρα μετατροπή του σε «παραμάγαζο» της Διοίκησης, χτυπώντας την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο. Το ΠΓΝΙ έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση ως πεδίο πιλοτικής υλοποίησης δράσεων του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ», όπως  η  ΣΔΙΤ μεταξύ ΠΓΝΙ ΕΠΡΟΨΥΗ την οποία όχι μόνο υπερψήφισε σε 2 συνεδριάσεις του ΔΣ του ΠΓΝΙ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων  και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, αλλά για την οποία  ο το προεδρείο της ΔΑΚΕ του συλλόγου αρνείται να πάρει θέση για το θέμα, ακόμη και μετά την κοινοποίηση της επιστολής των 28 εργαζομένων της Ψυχιατρικής Κλινικής προς τον Δ/ντή της κλινικής» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ