Χωρίς απόφαση για τις άδειες καραβιών…

karavakia

Μπορεί να αναβληθεί η λήψη απόφασης για ένα θέμα μετά από ένα τρίωρο συζήτησης; Τελικά μπορεί κι αυτό συνέβη με το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Αφού επί τρεις ώρες περίπου συζητούσε για την χορήγηση δύο αδειών σε αντίστοιχα καραβάκια ώστε να εκτελούν δρομολόγια στη λίμνη στο τέλος ανέβαλλε για ένα 15ήμερο την λήψη απόφασης.

Σημειώνεται βέβαια ότι το θέμα είναι σε εκκρεμότητα για περισσότερα από δύο χρόνια.

Η Περιφέρεια είχε δημοσιεύσει την σχετική προκήρυξη και τις δύο άδειες διεκδικούν τέσσερις ενδιαφερόμενοι. Μάλιστα κάποιοι έχουν αγοράσει ήδη τα καραβάκια και αυτά, όπως έγινε γνωστό, βρίσκονται στην Παμβώτιδα.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή δεν κατάφερε να καταλήξει σε μία απόφαση με ισχυρή πλειοψηφία ενώ η μελέτη για την φέρουσα ικανότητα της λίμνης που εκπονείται από τον Φορέα Λίμνης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Δύο άδειες, τέσσερις ενδιαφερόμενοι κι αυτό από μόνο του έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ των ίδιων και της τοπικής κοινωνίας στο Νησί.

Στο 15ήμερο οι ενδιαφερόμενοι θα εξετάσουν την δυνατότητα να… συνεταιριστούν καθ΄ υπόδειξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ και το ίδιο το σώμα θα αναζητήσει εμπειρογνώμονα ώστε να έχει σαφή και πλήρη εικόνα για τις μηχανές των σκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ