Χορεύοντας στα Γιάννινα μουσικές του κόσμου!

xoi pan

xoi pan

Ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου και 2ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων τα δύο περασμένα χρόνια, διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων το διάστημα 23 – 26 Ιουνίου 2017.

Στο διάστημα αυτό, θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Κολομβία, Πολωνία, Ισπανία, Γεωργία και Σερβία).

Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία της πόλης μας.

Επίσης θα συμμετέχουν χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα θα συμμετέχουν περισσότερα από δέκα συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τέλος, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και παιδικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή Συλλόγων (τοπικών και από διάφορες περιοχές της χώρας) με τα παιδικά τους τμήματα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
24/6 : 18:00 Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης (Άλσος) και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά.

21:00 Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.

25/6: 11:00 Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη.

21:00 Παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη.

Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.

26/6: 19:30 Εκδήλωση με την συμμετοχή των παιδικών συγκροτημάτων από τα Ιωάννινα και την Περιφέρεια Ηπείρου στη Πλατεία Μαβίλη.

27/6: 11:00 πμ Επίσκεψη στο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη αντιπροσωπειών από κάθε γκρουπ.(Αίθουσα Περιφέρειας Ηπείρου)

21:00 Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ και τελετή λήξης.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ