Χειροδικία σε βάρος εργατών καθαριότητας

APORRIMMATOFORO1Το περιστατικό χειροδικίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε βάρος των δύο υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων καταδίκασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Θεόδωρος Γκούβας. Οι εργάτες, εκ των οποίων η μία γυναίκα βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολίτες οι οποίοι χειροδίκησαν εναντίον τους, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο την άμεση αντίδραση του Δήμου.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρτας αναφέρει:«Λεπτομέρειες δεν ξέρω πάντως η αποκομιδή ήταν προγραμματισμένη, το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο να πάει σε εκείνο το σημείο, όπως γίνεται κάθε μέρα.

Ήδη απ’ ότι γνωρίζω, από τη μεριά των υπαλλήλων της Καθαριότητας ο δικηγόρος υπέβαλε μήνυση, αλλά γίνεται και αυτεπάγγελτα μήνυση απ’ την Αστυνομία διότι έχουμε τραυματισμούς και νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Εκφράζω τη λύπη μου. Είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο το περιστατικό.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι της Καθαριότητας κάνουν τη δουλειά τους, εργάζονται και παραπάνω απ’ το κανονικό πολλές φορές για να κάνουν την αποκομιδή. Ορισμένοι εξ’ αυτών – θα το πω για πολλοστή φορά – υπερβάλλουν εαυτόν για να έχουμε μια πόλη καθαρή. Κάνουν τη δουλειά τους ασφαλώς. Τώρα το περιστατικό και η συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους, που έπρεπε να υπάρχει μια κατανόηση τουλάχιστον, δεν υπήρξε σήμερα και λυπάμαι πάρα πολύ.

Το πρώτο που θα κάνω είναι να ενημερώσω το προσωπικό να είναι ήρεμοι, να είναι ευγενικοί, να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει να την κάνουν και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα να μας ειδοποιήσουν εμάς και εμείς θα πάμε κατευθείαν σε εκείνο το σημείο να επιλύσουμε τη διαφορά. Υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν με μικροτρακαρίσματα, με κλείσιμο του δρόμου που δημιουργήθηκε ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Παρενέβη η Υπηρεσία αμέσως και λύθηκε το θέμα.

Εάν υπάρξει ένα τέτοιο πρόβλημα και οι δημότες αντιληφθούν κάτι, από το να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο είναι καλύτερα να μας ενημερώσουν και εμείς σε 5 με 10 λεπτά θα είμαστε σε κείνο το σημείο για να επιλύσουμε τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να φτάνουμε σε ακρότητες και χειροδικίες και ιδιαίτερα προς τη γυναίκα, η οποία είναι προς τιμήν της που δουλεύει στο απορριμματοφόρο. Ανεπίτρεπτο! Λυπάμαι πάρα πολύ για το περιστατικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ