Χιονοστιβάδα διαμαρτυριών στο λεκανοπέδιο… Στον κλοιό της κακοκαιρίας

apoligx1

apoligx1

Την μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι διαμαρτυρίες από κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών για ελλιπή αποχιονισμό έως παντελή απουσία μηχανήματος.

Καθώς το βράδυ πέφτει και η χιονόπτωση συνεχίζεται, τόσο οι διαμαρτυρίες πληθαίνουν καθώς υπάρχει και η αγωνία της επόμενης ημέρας.

Ο Δήμος ισχυρίζεται ότι δίνει τη μάχη του αποχιονισμού με είκοσι μηχανήματα όμως οι πολίτες το μόνο που έχουν είναι προβλήματα και υποστηρίζουν ότι στις περισσότερες συνοικίες δεν έχουν φτάσει.

apoligx2

Δροσιά, Καρδαμίτσια, Μάρμαρα, Νεοχωρόπουλο, τοπικές κοινότητες της Παμβώτιδας, αλλά και ολόκληρες συνοικίες μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες το έργο του αποχιονισμού στο Δήμο Ιωαννιτών συνδράμει και η Περιφέρεια με δικά της μηχανήματα, προσπαθώντας να ανακουφίσει την κατάσταση. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες στο σύνολο του Νομού, ενώ δίνεται μεγάλος αγώνας για να διατηρηθεί ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και ειδικά η εθνική Ιωαννίνων Αθηνών, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης.

Τραγική είναι η κατάσταση και σε όλα τα πεζοδρόμια της πόλης, όπου το χιόνι συνεχώς συσσωρεύεται όπως και παραπλεύρως των δρόμων όπου γίνεται αποχιονισμός.

apolixgx3

Ο όγκος των προβλημάτων είναι τεράστιος και βέβαια μπορεί να κατανοήσει ο καθένας ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους μέσα σε λίγες ώρες. Όμως φαίνεται πως αυτό που απουσιάζει είναι ο συντονισμός όπως και η διαχείριση της κρίσης…

apoligx5

apoligx4

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ