Χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου στην Ήπειρο

gia-xioni6

Από νωρίς το βράδυ του Σάββατου θα ξεκινήσει η εκδήλωση χιονοπτώσεων σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Αργά τη νύχτα αλλά και το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Καθηγητής Άρης Μπαρτζώκας οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και θα ντυθεί στα λευκά και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Από το απόγευμα της Κυριακής τις χιονοπτώσεις θα διαδεχθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένεται να διατηρηθούν σχεδόν όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα υπάρξουν ημέρες ολικού παγετού, μέρες δηλαδή όπου ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας

Για αύριο Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και αργά τη νύχτα προς την Κυριακή και στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κυρίως στην αρχή της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ