Χίλιοι Πανεπιστημιακοί απαντούν στην Υπουργό Παιδείας

panepistimio pol

Χίλιοι Πανεπιστημιακοί από όλα τα ΑΕΙ της χώρας, αρκετοί και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απαντούν επωνύµως στην επιστολή που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραµέως σε όλους τους διδάσκοντες και διδάσκουσες των ελληνικών ΑΕΙ µε τη δηµοσιοποίηση του νοµοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με την επιστολή της αυτή η Υπουργός προσπάθησε να τους πείσει να δεχθούν τον νέο νόµο τάζοντάς τους την κατάργηση του ανώτατου ορίου στα εισοδήµατά τους και νέους τρόπους

απόκτησης πρόσθετου εισοδήµατος.

Διδάσκοντες και διδάσκουσες µέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΕΠ, συµβασιούχοι διδάσκοντες, αφυπηρετήσαντες και οµότιµοι καθηγητές που για δεκαετίες δίδαξαν και συνεχίζουν να υπηρετούν το ελληνικό πανεπιστήµιο δηλώνουν προσβεβληµένοι από το σύνολο του νοµοσχεδίου, το οποίο διαπνέεται από βαθιά περιφρόνηση, καχυποψία και απαξίωση για τους Έλληνες και Ελληνίδες πανεπιστηµιακούς.

Σε δική τους ανοικτή απαντητική επιστολή οι Πανεπιστηµιακοί τονίζουν ότι, εάν ψηφιστεί ο νέος νόµος, το ελληνικό δηµόσιο πανεπιστήµιο θα κλείσει τις πόρτες του στα παιδιά εκείνα που δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα να σπουδάσουν, ενώ οι νέοι και νέες επιστήµονες θα δυσκολευτούν να βρουν θέση στο πανεπιστήµιο.

Υπογραµµίζουν ότι οι πανεπιστηµιακοί είναι η µόνη κατηγορία δηµοσίων λειτουργών που υπόκειται σε συνεχείς κρίσεις και αξιολογήσεις, ότι οι διδάσκουσες και οι διδάσκοντες στα ελληνικά πανεπιστήµια έχουν εξαιρετικά βιογραφικά µε διεθνείς σπουδές και δηµοσιεύσεις και ότι η Ελλάδα παράγει πολύ περισσότερα ερευνητικά αποτελέσµατα από όσα αναλογούν στο µέγεθός της.

Οι «νέοι ορίζοντες» που υπόσχεται το νέο νοµοσχέδιο επιστρέφουν την τριτοβάθµια εκπαίδευση σε αυταρχικές πρακτικές του παρελθόντος, µε ιδεοληπτική εµµονή στο νόµο και την τάξη.

Δηλώνουν τέλος ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν το Δηµόσιο Πανεπιστήµιο και τις αξίες της δηµοκρατικής παιδείας και ζητούν, έστω την ύστατη στιγµή, να αποσυρθεί το νοµοσχέδιο που υπονοµεύει το µέλλον της ελληνικής τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ